A kertépítés munkafolyamatai a követezők:

A kert megtervezése:

Ha nincs még terve, vagy konkrét elképzelése a kertjét illetően, hívjon minket bizalommal.
Igény esetén megtervezzük leendő kertjét, figyelembe véve a telek adottságait és az Ön igényeit.
Természetesen már kész terv alapján is vállaljuk kertjének, öntözőrendszerének, térburkolatának megépítését. A kert területén lehetnek meglévő növények, burkolatok, amik mutatósak és nem akarunk megválni tőlük. Ezek beépülnek a kertépítés során.

A helyszín előkészítése

Ekkor történik a gyomtalanítás, a növények eltávolítása, a szükségtelen talaj kihordása, és az általános előkészületek a kert területén.

A talajmunkák

A kert szintjeinek beállítása, vakondháló lerakása, sziklakertek, burkolatok, pergolák megépítése, illetve a kert meglévő talajának feljavítása.

Az automata öntözőrendszer kiépítése

A csövek lefektetése és a szórófejek precíz elhelyezése. Az öntözőrendszer vízforrásra való rákötése, ami lehet a kert területén vezetékes víz, kút, vagy ciszterna is.

A virágágyások, növénycsoportok, sövények kialakítása

Itt a növények beültetése, valamint az elhatárolásuk történik a kert elemeitől. A növények közti szabad földfelület geotextillel és fenyőkéreggel történő takarása.

Gyepszőnyegezés vagy fűmagvetés

A talaj gondos előkészítése a következő lépés. A felszíni talaj finomítása, a tükör beállítása és a trágyázás után vethető a mag, vagy teríthető a gyepszőnyeg. Mindkét esetben javaslom az automata öntözőrendszer kiépítését. Még a kertépítés előtt célszerű kiválasztani, hogy gyepszőnyeg terítését vagy fűmagvetést alkalmazzunk.